AURA- EN CHAKRA HEALING/MASSAGE

Het woord chakra komt uit het Sanskriet en betekent wiel of werveling. Chakra's zijn energie- en bewustwordingscentra in het menselijke lichaam. De chakra's zijn geen fysieke, in het lichaam aan te wijzen centra, maar energiewervelingen van de menselijke aura. Instructies hoe de chakra's geactiveerd kunnen worden zijn al terug te vinden in geschriften uit India circa 500 v. Chr.

De aura van de mens bestaat uit zeven lagen, die elk verbonden zijn met het corresponderende chakra. Ieder mens heeft 7 basis chakra's. Dit zijn de energiecentra in ons lichaam, die energie opnemen en verdelen over het lichaam. Elk chakra regeert een bepaald levensgebied en overactiviteit of onderactiviteit heeft bepaalde gevolgen. Elk chakra doorstraalt het lichaam en heeft een voor die chakra specifieke invloed op de orgaanfuncties, de bloedsomloop, de hormoonhuishouding en ook de emoties en ons denken.

Voorbeeld : Eerste chakra, Muladhara (=wortel). Doelen zijn stabiliteit, aarden, voorspoed, vertouwen. Bij overactiviteit: zwaarheid, traagheid, overgewicht, hamsteren, materialisme. Bij onderactiviteit: herhaaldelijke angst, gebrek aan discipline, rusteloos,te licht, zweverig.

Alle chakra's zijn verbonden met kleuren, klanken en symbolen die overeenkomen met de energetische frequentie van een bepaalde energiewerveling.

WAARVOOR

Lichamelijke klachten worden op een dieper niveau aangepakt. Denk aan blessures, darmklachten, depressiviteit, emoties, hoofdpijn en migraineklachten, ontstekingen, pijn, stress en overspannenheid, traumaverwerking, vermindering van spanning, algehele moeheid, lichamelijke zwakte.

Voor meer diepere inzichten, oplossen van blokkades en stagnaties die je ervaart in je leven.


DE BEHANDELING


-Over de kleding: Eventueel kunnen we eerst beginnen met de klankschalen om in een diepere ontspanning te komen. Eerst wordt de achterkant en daarna de voorkant van het lichaam behandeld met Reiki en magnetiseren. Er worden onder andere 7 stenen neergelegd op de chakra's maar ik gebruik ook meerdere edelstenen en essentiele olie die ik op bepaalde plekken aanbreng. Aan het eind van de behandeling kunnen we een inzichtkaartje trekken waar een mooie spirituele boodschap op staat.


-Met ontblote rug: Met essentiële olie. Een zachte, helende massage langs de wervelkolom met verschillende ( persoonlijk afgestemde) essentiële oliën. Ook de voeten worden behandeld en kunnen de klankschalen ingezet worden voor diepere ontspanning.


Aangezien blokkades geleidelijk ontstaan is het bijna niet mogelijk om de ze in 1 sessie op te lossen. Hierdoor is zeker in het begin een frequentie van 1 behandeling in de week aan te raden. Zodra er verbetering komt kunnen we de behandelingen gaan verminderen. Uiteindelijk ben jij zelf degene die de genezing bewerkstelligt en dus ook in zekere mate verantwoordelijk voor je eigen genezing!

Het is ook belangrijk om wat meer water te drinken na de behandeling omdat er een ontgiftingsproces kan ontstaan. Ook het drinken van speciale detoxthee kan daarbij ondersteunend werken.

Het is geen vervanging van de reguliere medische zorg maar kan hierbij worden toegepast om genezing te versnellen of om pijn te verlichten.

60 minuten € 50