MASSAGE EN BURN-OUT


Het aantal burn-out klachten blijft maar stijgen.

Iemand met een burn-out voelt zich totaal uitgeput, lamlendig, leeg. Zowel lichamelijk als geestelijk. Deze uitputting zorgt voor veel problemen met normaal functioneren: op het werk, thuis en/of in het sociale leven.

Ook steeds meer jongeren en mensen die zich herkennen in Hoogsensitiviteit krijgen vaker een burn-out.
Let wel: 75-90% (!!!) van alle bezoeken van aan een (huis)arts zijn het gevolg van stressgerelateerde klachten en stressgerelateerde aandoeningen.

Een burn-out is een heftige periode, die je hele leven op zijn kop kan zetten. Het vraagt om eerlijk naar jezelf te kijken. Het vraagt om het maken van andere keuzes: over werk & thuis, leefstijl & vriendschappen. Als je het goed doet, krijg je in een burn-out veel waardevolle inzichten over jezelf.

Je leert jezelf diepgaand kennen, je leert weer je eigen keuzes maken en je eigen hart en ziel volgen.
Daarom kan een burn-out een van de rijkste perioden uit je leven blijken te zijn, hoe zwaar het ook is.

Het proces van een burn-out verloopt in verschillende stadia.
In het eerste stadium zijn er vaak “vage klachten”. Je hebt vaker last van vermoeidheid, somberheid, hoofdpijn of andere klachten. Het is een teken dat je energietank langzaam leegloopt.

Het is heel belangrijk om in dit stadium actie te ondernemen. Simpelweg omdat je het probleem dan nog deels voor bent; er is dan nog iets aan te doen (jezelf weer opladen door een massage bijvoorbeeld)

Beland je in het volgende stadium dan spreken we al van uitputting. Je bent altijd moe, ervaart depressieve gevoelens, slaapt slecht of komt je bed niet meer uit.

Mensen in je omgeving merken dat je ‘ver weg’ bent. Na de uitputting volgt de burn-out.

De koek is volledig op…..

WAT KUNNEN MASSAGES DOEN?


Met massages kunnen we zorgen dat lichaam en geest weer één worden.

Tijdens de massage worden spanningen gelokaliseerd en spieren losgemaakt waardoor afvalstoffen vrijkomen. Hierbij kunnen ook emoties loskomen. Het lichaam heeft deze emoties jaren opgeslagen.

Een goede massage zorgt er daarnaast voor dat je beter kan slapen en je lekkerder in je vel zit.

Het lichaam heeft tot slot een zelfherstellend vermogen, dat door een massage geprikkeld wordt. Daardoor voelen we ons na een massage herboren. Dit komt omdat het lichaam tijdens de massage o.a. endorfine (het gelukshormoon) en oxytocine (het knuffelhormoon) aanmaakt. Deze stofjes verminderen stress en verhogen ons geluksgevoel.

Het herstellen van een burn-out heeft tijd nodig en daar kan een regelmatige massage goed bij helpen. Het kan het herstel echt bevorderen en geeft daarnaast meer ruimte in ons hoofd.

Hierdoor krijgen we weer nieuwe energie, zin om iets te ondernemen en bijv. doelen na te streven.

Bovendien brengt een massage een groter bewustzijn van het lichaam, wat zeker bij een burn-outer van levensbelang is. Lichaamssignalen zijn langdurig en stelselmatig genegeerd, waardoor de band met het lichaam weer opnieuw opgebouwd moet worden.

WELKE BEHANDELING?


Voor de behandeling bespreken we eerst hoe jij je op dat moment voelt zodat ik mijn behandeling daarop kan aanpassen.
Bij oververmoeidheid /burn-out kunnen massageprikkels namelijk niet goed verwerkt worden.
Het is belangrijk om goed te weten in welk stadia jij je bevindt en of er contra-indicaties zijn of extreme vermoeidheid.
Er zijn verschillende behandelingen bij burn-out zoals:

  • Oormassage
  • Meditatie/ademhalingsoefeningen
  • Kariu Shiki Ryoho (zachte meridiaanmethode)
  • Anti stress massage (hoofd-buik-voeten)
  • Dynamische wervelkolom massage

Daarnaast zal ik eventuele rustige zelfzorg oefeningen mee kunnen geven. Maar ook advies in voeding, supplementen, bewegening en leefstijl.


Voor het beste resultaat is het advies om deze behandeling als een traject van 3 a 4 behandelingen te boeken.


60 minuten €60,00