Wat is cupping?

Cupping is een massagetechniek die binnen de Oosterse geneeswijze veelvuldig wordt gebruikt en ontwikkeld is om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken.

Doordat de spieren en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam eenvoudiger afvalstoffen te verwijderen, met als gevolg een algehele ontspanning.
Cupping heeft een enorme dieptewerking, doordat speciale bokaaltjes vacuüm op de huid worden aangebracht.

Het onderliggende gebied wordt extreem goed doorbloed en het is gebleken dat het effect van cuppen tot zeker 4 centimeter diep in het weefsel doordringt.
Verder kunnen er toxines vrijkomen en wordt het lymfesysteem geactiveerd.

 

Bij cupping worden enkele cups op de huid aangebracht maar er wordt ook altijd met de handen gemasseerd.
De cups worden vacuüm gezogen waardoor de bloedsomloop plaatselijk wordt gestimuleerd en daarna volgt een massage met de cups en de handen waardoor een diepe doorbloeding verkregen wordt over het behandelde gebied.

Let op: na een cupping is op de plek van behandeling een duidelijke verkleuring te zien. Dit is een normaal verschijnsel en komt door de intense doorbloeding van het weefsel. De kleur van de plek kan verschillen, van rood tot diep paars maar doet geen pijn en zal na een aantal dagen verdwijnen.