GO4BALANCE PHYTOTHERAPY

GO4BALANCE is een productengamma in de fytotherapie of kruidengeneeskunde gebaseerd op de vier elementenleer.

Aarde, water, vuur en lucht zijn vertegenwoordigd in alles om ons heen. Ieder mens heeft de vier elementen ook in een bepaalde verhouding in zich. Wanneer er een onevenwicht is in één element is er ook onevenwicht in het andere element. 

Deze kruidendruppels helpen om evenwicht te vinden op emotioneel, mentaal en lichamelijk niveau.

Laat de vier kruidenflesjes jou inspireren en ondersteunen om jouw Aarde (TRUST, TRUST MILD), Water (ENJOY, ENJOY45+), Vuur (Empower) en Lucht (FOCUS) element in optimale balans te brengen.

Vaak worden er 2 soorten kruidendruppels gecombineerd voor het beste effect. Laat je wel goed adviseren en respecteer altijd een tussentijd van 3 uur van inname.

Elk flesje is een krachtige synergie van verschillende kruiden die snel en effectief inwerken. Ze zijn voor orale inname bestemd en kunnen door het hele gezin worden gebruikt (kinderen vanaf 3 jaar, volwassenen en ouderen).


TRUST: BRENGT RUST EN ZORGT VOOR GOEDE NACHTRUST

Je slaapt moeilijk in en wordt 's nachts maar al te vaak wakker? Je bent angstig, je piekert veel en je voelt je onrustig? Heb je weinig zelfvertrouwen, faalangst, paniekaanval voor examenstress of dwanggedachtes?

De TRUST druppels hebben een rustgevende en kalmerende werking op lichaam en geest en ondersteunen het natuurlijke slaapproces en laten je fris en helder wakker worden. Ze dienen ook als hulpmiddel bij mentale onrust en zenuwachtigheid (spasmen, tics, spanningen, hyperactiviteit, ADHD (strong willed) en andere psychomotorische uitingen. En kunnen verslavingen een halt toe roepen zoals roken, alcohol- en eetverslaving. Ze verzachten pijn, vooral gewrichtspijnen zoals reuma en chronische ontstekingspijnen. Je lichaam ontspant zich weer en kan zo herstellen.

LET OP: niet in combinatie met antidepressiva of klassieke medicatie. Deze druppels bevatten Sint Janskruid.

SAMENSTELLING: Valeriaan, Sint Janskruid, Agrimonie, Ijzerhard, Stinkende Gouwe, Grote Engelwortel.


TRUST MILD: IK BRENG RUST IN JE HOOFD

Om kinderen (zoals de overbelaste student en hyperactieve kinderen) en volwassenen (piekeraars en mensen die regelmatig last hebben van een psychische overbelasting) te helpen om hun gevoelens van angst en onrust beter te doorstaan. De TRUST MILD druppels hebben een positieve werking op de gemoedstoestand en een zachte rustgevende werking op lichaam en geest. Het heeft een kalmerende werking bij lichte migraine of lichte hartklachten die hun oorsprong vinden vanuit een nerveuze aard. Heilzaam bij ADHD en andere vormen hyperactiviteit en ook voor kinderen die bedplassen als gevolg van een angstig en onrustig gevoel.

TIP: Bij concentratieproblemen worden de TRUST MILD en de FOCUS druppels gecombineerd. Eerste week enkel de TRUST MILD druppels inzetten, en zodra er meer rust is, vervang je de TRUST MILD druppels bij ontbijt en middag voor de FOCUS druppels.

Deze kruidendruppels zijn vrij van Sint Janskruid en Valeriaan en bevatten ook geen kruiden die op de lever werken.

SAMENSTELLING : Passiebloem, Ijzerhard, Lavendel, Slaapmutsje, Lindebloesem, Citroenmelisse.


TRUST PLUS: RUST EN KRACHT TEN TIJDE VAN ONRUST

Een krachtige remedie ter versterking van de levenskracht ten tijde van stress. Deze kruidendruppels brengen zowel rust in het zenuwstelsel en hebben een vitaliserend effect op onze lichaamscellen. Voor mensen met een overactieve levensstijl, met perioden van onrust en stress. Vaak staan volgende klachten / disbalansen op de voorgrond : vermoeidheid, hartkloppingen, spanningshoofdpijn, hoge bloeddruk, burn out, lage stressbestendigheid, hyperactiviteit, concentratieproblemen, slaapproblemen, depressieve gevoelens...

LET OP: Trust plus kan niet samen met het gebruik van anticoagulantia (orale antistollingsmiddelen)

TIP: Mag bij kinderen vanaf 36 maanden en is ook geheel veilig tijdens de zwangerschap. Vaak wordt deze remedie gecombineerd met TRUST en ENJOY kruidendruppels.

GEBRUIK: Het beste in een kuur van 8 tot 16 weken voor een mooie verandering.

SAMENSTELLING: Rozebottel, Marjolein, Schisandra, Haver, Brandnetel.


ENJOY: IK BRENG VREUGDE EN ONTSPANNING TEN TIJDE VAN STRESS

Je bent gevoelig en prikkelbaar voor wat zich voordoet om jou heen? Heb je last van stress? Ben je hooggevoelig of hoogsensitief? Heb je last van depressieve gevoelens en stemmingswisselingen? Heb je verdriet of ben je humeurig? De ENJOY druppels hebben een ontspannende werking op lichaam en geest en dragen bij tot een goed gevoel. Je verhoogt je stressbestendigheid en geniet weer van elke dag! Aangewezen bij mensen die kampen met psychosomatische en chronische pijnen. Ze brengen ook troost als een rouwproces doormaakt. Door te accepteren wat er is,krijgen onze emoties weer vrije baan en krijg je meer levensvreugde.

Voor vrouwen: ze ondersteunen een goede menstruatiecyclus en sterken je om menstruatiekrampen beter te doorstaan. Ook voor vrouwen met premenstrueel syndroom.

Samenstelling: Alcemilla of Vrouwenmantel, Lavendel, Rhodiola of Rozenwortel, Kamille, Melisse, Salie, Tijm.


ENJOY 45+: COMFORT TIJDENS DE MENOPAUZE

Ben je een actieve vrouw rond de 45 - 55 jaar en worstel je wel eens met de ongemakken van de menopauze?

Heb je soms last van opvliegers, stemmingswisselingen, stress, vermoeidheid of andere ongemakken ten gevolge van de menopauze?  De ENJOY 45+ druppels zorgen voor een ontspannen en positief gevoel voor vrouwen tijdens de menopauze die willen genieten en zich goed in hun vel willen voelen. Nachtelijk zweten, gewichtstoename, vaginale droogte, slapeloosheid worden door de druppels op een natuurlijke wijze ondersteund en helpen om deze ongemakken beter op te vangen zodat je deze belangrijke nieuwe levensfase stralend en vol vertrouwen doorleeft.

LET OP: ENJOY 45+ bevatten fyto-oestrogenen en combineren zich niet bij aandoeningen die hormoonafhankelijk zijn of bij een voorgeschiedenis ervan. Kies dan de ENJOY 45+ MILD.

SAMENSTELLING: Citroenmelisse, Vrouwenmantel, Hop, Salie, Zilverkaars, Lavendel, Brandnetel


ENJOY 45+ MILD: COMFORT TIJDENS DE MENOPAUZE, VRIJ VAN FYTO -OESTROGENEN

Een natuurlijke en niet-hormonale remedie voor vrouwen die kampen met oestrogeendominantie ten tijde van menopauze of PMS klachten. ENJOY 45+ MILD druppels helpen de lichamelijke en emotionele ongemakken beter op te vangen tijdens de menopauze maar worden ook ingezet bij vrouwen die kampen met PMS klachten zonder daarvoor in de overgang te zijn.

Oestrogeendominantie kan onder andere ontstaan door een te hoge inname van fyto-oestrogenen en xeno-oestrogenen uit voeding, anticonceptie met oestrogenen en een te hoog vetpercentage. Een teveel aan oestrogenen is toxisch.

LET OP: niet met klassieke bloedverdunnende medicijnen.

SAMENSTELLING: Ashwaganda, Kurkuma, Grote Brandnetel, Grote Engelwortel, Citroenmelisse, Citroengele Honingklaver, Meidoorn.


EMPOWER: IK BRENG ENERGIE EN VITALITEIT

Je voelt je moe en futloos en het ontbreekt je aan energie en vitaliteit? Ervaar je een tekort aan zelfvertrouwen, ontbreekt het je aan moed en energie om echt vooruit te komen in je leven en dingen te verwezenlijken? Zit je in de put en kom je er moeilijk bovenop? Heb je een gevoelige lever en slaap je onrustig en wordt je 's nachts vaak wakker tussen 1 en 3 uur?

De EMPOWER druppels staan synoniem voor een echte opkikker. Ze wekken het vuur in je aan en stimuleren lichaam en geest. De druppels hebben een belangrijk ontgiftend karakter en zijn dus zeer zinvol tijdens reinigingskuren. Ook bewijzen zij hun nut tijdens vermoeidheid, tijdens herstel na operatie of burn-out. Ze ondersteunen de reinigende functie van de lever, daarom zijn ze aangeraden na overmatige consumptie van vetten, suikers en alcohol. Ook een prima helper als je start met een dieet.

Het is heilzaam om minstens 2x per jaar (tijdens de lente en de herfst) jouw lichaam te zuiveren van afvalstoffen (detox) en emotioneel gif (irritaties, frustraties, boosheid, e.a.) De lever en het menselijke brein worden constant aangevallen door vrije radicalen. Die verhogen de kans op ziektes en daarom zijn leverzuiveringen zo belangrijk.

SAMENSTELLING: Mariadistel, Berk, Brandnetel, Duizendguldenkruid, Rozemarijn, Gulden Sleutelbloem, Goudsbloem.FOCUS: IK BRENG CONCENTRATIE EN STRUCTUUR

Heb je last van concentratieproblemen, en ben je vergeetachtig? Kan je je aandacht moeilijk vasthouden of gaat studeren moeilijk voor jou? Ben je het overzicht en de rode draad van je leven even kwijt? Kun je bij momenten moeilijk relativeren en ervaar je moeite om de dingen in het juiste perspectief te zien? Heb je het gevoel niet aanwezig te zijn in het hier en nu? Heb je vaak hoofdpijn tot migraine toe?

De FOCUS druppels dragen bij aan een beter concentratievermogen en hebben een positieve invloed op jouw leervermogen. Ze dragen toe aan een alertere geest, en zijn ideaal voor studenten tijdens de examenperiode en voor al wie hun geest willen aanscherpen. FOCUS brengt overzicht ten tijde van stress. FOCUS druppels zijn ook heilzaam bij allerlei ouderdomskwaaltjes en een prima tonicum voor een heldere geest en goed geheugen. Ze versterken het hart en zorgen voor een lang en gezond leven. Ook bij last van koude handen en een slechte doorbloeding, en hoofdpijn tot migraine toe. De druppels dragen toe tot een betere cerebrale en veneuze doorbloeding en verbeteren het geestelijke uithoudingsvermogen. 

LET OP: de FOCUS druppels bevatten flavonoïden zoals Ginko en kan niet gecombineerd worden met klassieke bloedverdunnende medicatie.

SAMENSTELLING: Maretak, Ginko, Pepermunt, Hyssop, Vlier, Meidoorn, Kleine Pimpernel.


MENPOWER 45+ : ONDERSTEUNT DE MANNELIJKE OVERGANG

Vanaf het 45e levensjaar daalt het testosterongehalte heel geleidelijk bij mannen. Het hormoon testosteron is verantwoordelijk voor heel veel functies zoals het libido, erectiekracht, immuunsysteem, het goed functioneren van hersenen, botten en spieren. Testosteron speelt dus een belangrijke rol in het goed functioneren van het lichamelijk, emotioneel en mentaal welzijn van de man.

Naast een gezonde en gevarieerde levensstijl, voldoende tijd vrijmaken voor ontspanning en beweging, respecteren van een goed slaapritme zijn de MENPOWER 45+ kruidendruppels een krachtige synergie voor meer emotioneel, mentaal en lichamelijk comfort ten tijde van de mannelijke transitieperiode. 

Goed te gebruiken bij opvliegers, zweetaanvallen, erectieproblemen, lager libido, verminderde spierkracht of uithoudingsvermogen, humeurigheid, depressieve klachten, brozere botten/botontkalking, bloedarmoede, lusteloosheid en vermoeidheid.

LET OP: MENPOWER 45+ niet gebruiken in combinatie bij hypertensie behandeling, anti diabetische behandeling en bij gebruik van anti coagulantia.

SAMENSTELLING: Haver, Paardenbloem, Ashwaganda, Rozemarijn, Tribulus, Echte Sarsaparilla, Kurkuma.


PROTECT PLUS: IK ONDERSTEUN JOUW IMMUUNSYSTEEM

Heb jij langdurige periodes van vermoeidheid? Regelmatig terugkerende verkoudheden? Terugkerende infecties of ontstekingen (hart- en bloedvaten, gewrichten)? Trage genezing? Allergieën en/of intoleranties?

Het immuunsysteem wordt ook wel het afweersysteem genoemd en heeft al belangrijkste eigenschap dat het ons lichaam beschermt tegen ziekteverwekkers en lichaamsvreemde stoffen. Het immuunsysteem bevindt zich in het hele lichaam zoals in de huid, de darmen, de luchtwegen, het bloed en lymfesysteem.

Men bereikt een goedwerkend immuunsysteem door het nastreven van een gezonde leefstijl. Kiezen voor een gezonde en gevarieerde voeding, voldoende water drinken, dagelijks bewegen en ontspanning inplannen, een herstellende nachtrust, en andere dragen ook toe tot een optimale werking van het immuunsysteem.

Goed te combineren met ENJOY, ENJOY 45+, ENJOY 45+ MILD, MENPOWER 45+

LET OP: Kinderen vanaf 12 jaar. PROTECT PLUS kan niet gecombineerd worden met het gebruik van anticoagulantia (orale antistollingsmiddelen).

SAMENSTELLING: Echinacea, Echte Tijm, Eucalyptus, Katsklauw, Gewone Vlier, Kurkuma.


FLORA PROTECT: ONDERSTEUNT DE DARMFLORA EN BEVORDERT DE SPIJSVERTERING

Heb jij spijsverteringsklachten zoals een opgeblazen gevoel, winderigheid, constipatie, diarree? Of een wisselende en slechte stoelgang, darmproblemen ten tijde van stress of angst en nerveuze onrust?

In een menselijk lichaam leven zo'n 40 miljard bacteriën, waarvan de meeste zich in je darmen bevinden. Ze staan beter bekend als je darmflora en spelen een heel belangrijke rol in je gezondheid. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat er een directe relatie bestaat tussen de conditie van de darmen en de hersenen. Bijvoorbeeld ten tijde van stress ervaar je buikklachten.

Een goed werkende darmflora is een must voor een goede lichamelijke en mentale gezondheid. En begint bij een gezonde levensstijl en daarr hoort natuurlijk ook gezonde voeding en voldoende ontspanning bij.

Goed te combineren met ENJOY, TRUST, TRUST MILD.

LET OP: kinderen vanaf 12 jaar. Niet in combinatie met gebruik van anticoagulantia (orale stollingsmiddelen).

SAMENSTELLING: Echte Heemst, Roomse Kamille, Stinkende Ballote, Grote Engelwortel, Pepermunt.


CLEAR SKIN DETOX KRUIDENDRUPPELS: IK ZUIVER EN ONDERSTEUN JOUW HUID

Heb je last van onzuiverheden zoals acne, puistjes, mee-eters, rode en/of geïrriteerde huid? Dan is het aangewezen om een kuur te volgen van 6 tot 12 weken voor een dieptereiniging. Ook voor volwassenen die kampen met huidonzuiverheden of die hun huidbeeld willen verzorgen na bijvoorbeeld langdurig alcoholgebruik, tabak, medicatie, zonnebrand,...Het verminderd roodheid, irritaties en puistjes. Brengt de onzuivere huid tot rust. Voorkomt nieuwe ontstekingen. Draagt bij aan een gezonde bacteriële balans van de huid en reguleert de talgproductie.

CLEAR SKIN DETOX druppels zijn een natuurlijk reinigingsmiddel en hebben een zuiverende werking naar huid, lever en darmen toe. De huid is de spiegel van onze innerlijke gezondheid en weerspiegelt het contact met onze buitenwereld. Huiduitslag betekent dat er opgekropte energie naar buiten komt. Deze druppels helpen om op energetisch vlak de communicatie met de buitenwereld te bevorderen.

ADVIES: Zware acne, gebruik druppels gemiddeld 12 a 16 weken. Bij middelmatige acne, gebruik druppels tussen 4 en 8 weken. Bij lichte onzuiverheden, gebruik druppels minstens 4 weken.

SAMENSTELLING: Driekleurig Viooltje, Goudsbloem, Kamille, Grote Klis, Berk, Brandnetel, Salie, Mariadistel, Rode Zonnehoed.


CLEAR SKIN DETOX ROLLER: IK KALMEER EN ONTSMET JOUW HUID

Heb je last van huidonzuiverheden zoals acne, puistjes en mee-eters? Heb je misschien een rode of geïrriteerde huid? Reinig dan je huid met een beetje water en stip 3 a 4 keer, verspreid gedurende de dag, de CLEAR SKIN ROLLER aan daar waar je last heb van onzuiverheden. Je kan de roller gebruiken voor je gezicht, in je nek, je schouders en je rug.

TIP: Gebruik de CLEAR SKIN ROLLER in combinatie met de CLEAR SKIN DETOX druppels voor een optimaal resultaat.

SAMENSTELLING: Driekleurig Viooltje, Goudsbloem, Toverhazelaar, Roomse Kamille, Rode Zonnehoed, Arnica Montana, Propolis, Patchoulie, Fragonia.

MASSAGECREMES

Ook is er een assortiment van vier massagecremes op basis van essentiële oliën, die door hun unieke samenstelling elk een specifieke werking hebben.

Ze zijn aangewezen bij lichamelijke klachten, geestelijke of emotionele problemen zoals angst, stress, verdriet, vermoeidheid en concentratieproblemen.

Ze dienen te worden aangebracht op de huid via zachte massage en brengen op deze manier ordening in het lichaam met als doel het evenwicht te herstellen tussen Lichaam en Geest, om zo weer optimaal te kunnen functioneren.

Door de voetzolen te masseren, vermindert spanning in het hele lichaam: alle inwendige organen zijn door zenuwbanen verbonden met reflexpunten aan het oppervlak van de voetzolen.

Maar je kunt ook een nootje massagecreme aanbrengen op andere contactpunten of meridiaanpunten van het lichaam. Deze suggestiepunten vind je op de bijsluiter in het verpakkingsdoosje.

ADVIES

Wil je advies welke druppels er bij jou passen? Of wil je graag een flesje op massagecreme kopen?Neem dan gerust contact met mij op. Of kijk op www.go4balance.be voor meer informatie en doe de test!

KOSTEN:

Kruidendruppels 20 ml €19,80

Detox druppels 20 ml €19,80

Derox roller 10 ml €19,80

Massagecreme 100 ml €28,80