Kinderwens of ongewenst kinderloos

Herken je dit?

  • Zit je middenin een vruchtbaarheidsbehandeling?
  • Ervaar je veel spanning en stress?
  • Zit je vast in al je verdriet en emoties?
  • Zijn er klachten zoals hoofdpijn, buikklachten, duizelingen, hyperventilatie, vermoeidheid, geen eetlust,kou?
  • Gebrek aan zelfvertrouwen
  • Zoek je een luisterend oor?

Uit eigen ervaring weet ik wat een rouwproces op het gebied van de (onvervulde) kinderwens met zich meebrengt. Sinds 2004 ben ik met het verwerkingsproces bezig geweest, en gelukkig kan ik weer genieten van het leven en heb ik nieuwe inzichten gekregen. Mijn doel in mijn leven is om lotgenoten te ondersteunen en ze weer perspectief te geven door middel van massage, Reiki en een luisterend oor.

Als je nog bezig bent met de kinderwens kom je in een mallemolen van onderzoeken en vruchtbaarheidsbehandelingen terecht. Je leeft van moment naar moment met elke keer een hoge dosis spanning in je lichaam en niet te vergeten alle hormonen die je lijf op hol brengen. Door middel van een ontspanningsmassage kun je je lichaam ontvankelijker maken en kunnen stress en emoties wegvloeien waardoor er "ruimte" in het buik- en bekkengebied kan komen. Daarnaast kan ik je ook ondersteunen door middel van ooracupunctuur.

Vrouwen en mannen die te maken krijgen met vruchtbaarheidsproblemen of ongewenste kinderloosheid komen in een rouwproces terecht. Gebrek aan erkenning van de zwaarte van dit verlies, de onzichtbaarheid van het verdriet en de meestal lange periodes van onderzoeken en/of behandelingen en de onzekerheid,die dat met zich meebrengt bemoeilijken dit rouwproces.

Rouw na een verlieservaring heeft altijd een fysieke weerslag. Het lichaam laat dit op verschillende manieren merken: door pijn, vermoeidheid, moeite met vrij adem te halen, etc.

Soms verdrink je in zelfmedelijden en zelfhaat, terwijl je aan de andere kant beseft dat je best verdrietig mag zijn. Het laat je niet los en je gevoelens hierover zijn heel veranderlijk, onbegrijpelijk.

Iedereen die last heeft van de emotionele en lichamelijke gevolgen van kinderloosheid wil ik graag ondersteunen, inspireren,energie en ontspanning geven. In een veilige situatie van luisteren, aandacht en respect is er ruimte om in te zien dat ongewenste kinderloosheid een verdriet is dat een ander nooit kan oplossen of wegnemen.

Wanneer je een gekoesterde wens, je zekerheden, moet losmaken en erachter komt dat alles waar je zo naar verlangde wegvalt, dan moet je opnieuw leren van jezelf te houden.
Leren accepteren wie je bent. En waarom je hier bent.

DE BEHANDELING

Door middel van een ontspannende massage, klankschalen en Reiki kan er weer contact gemaakt worden met dat wat gevoeld wil worden. Vaak zijn er blokkades in het lichaam, zoals boosheid en verdriet, die ervoor zorgen dat de energiestroom stagneert waardoor je diverse klachten kan krijgen.

Er kan van alles loskomen aan emoties, maar die mogen er ook zijn! Ik weet precies wat jij voelt, en misschien huil ik wel even met je mee.....Het blijft ook voor mij een wond in mijn hart die af en toe een beetje barst.

In een veilige situatie van luisteren, aandacht en respect is er ruimte om in te zien dat ongewenste kinderloosheid een verdriet is dat een ander nooit voor je kan oplossen of wegnemen. Maar het verdriet moet er wel uit en daar kan ik je een luisterend oor bieden, medeleven geven en misschien zelfs weer een beetje zelfvertrouwen meegeven. Het geeft je steun en kracht!

Dit is geen massage, dit is weer contact krijgen met je lichaam. Leer weer van je lichaam en jezelf te houden ondanks dat het voor jouw gevoel gefaald heeft.

Er komt een tijd dat dat je het een plekje kan geven, ook al zal het altijd aanwezig zijn in je leven.

Massage                              60 minuten     €50,00

Massage en Reiki                 60 minuten     €50,00

                                         90 minuten      €80,00