SCHÜSSLER CELZOUT THERAPIE

Celzouttherapie is een eenvoudige therapie die het eigen herstellende vermogen ondersteunt door o.a. de toepassing van een of meerdere celzouten volgens Dr. Schüssler.
Het is gericht op het herstel van de balans in de minerale werk- en functiestoffen in en om de lichaamscellen.

De celzouten van Dr. Schüssler zijn verkleinde mineralen zouten zoals die in en om onze cellen van nature voorkomen. Een deel van de mineralen die we bijvoorbeeld via voeding binnen krijgen wordt in de natuurlijke spijs- en stofwisselings processen zo vaan “verkleind” dat inzet op cel niveau mogelijk wordt.
Als een lichaam uit balans is kun je dit herstellen met een aanvulling van Celzouten. Ze werken namelijk niet alleen op celniveau, maar hebben ook hun uitwerking op je psychische gesteldheid.


Voorbeeld: Celzout Nr 3 Ferrum Phosforicum.

Je hebt een ijzertekort. Lichamelijke kenmerken zijn : hoofdpijn, vermoeidheid, concentratiestoornissen, rode ogen, angina en oorsuizen. Het helpt het eerste stadium van ontstekingen te onderdrukken en spierpijn. Het celzout geeft je zelfvertrouwen en daadkracht. Je raakt minder snel geïrriteerd en voelt je tevreden. De gezichtskenmerken zijn: donker gekleurde maantjes aan de buitenzijde van de neusbrug, de wangen, oren en voorhoofd zijn vaak rood verkleurd.


Het is een ondersteuning van een proces zodat je eigen lichaam het weer op kan pakken.
Een minerale disbalans kan ontstaan door meerdere soorten belasting.
Denk aan voeding, gifstoffen, energetische belastingen (hoogspanningsmasten, Wifi, elektrische apparaten) en geestelijke belasting (angsten,stress,oude ingesleten structuren, negatief denkpatroon).

Een balansverstoring kunnen we aan allerlei signalen herkennen zoals bijv.:

  • voortdurend moe zijn
  • iets niet zo lang meer kunnen volhouden
  • moeilijker kunnen ontspannen
  • vaker gestresst
  • slechter gaan slapen
  • sneller van slag zijn

Het steeds vaker terugkeren van dezelfde klachten en ongemakken zijn vaak de eerste tekenen dat door een balansverstoring opladen en herstellen niet meer goed of volledig lukt.
Celzouten transformeren en ondersteunen het lichaam.

Fysieke signalen, gedrag en gevoel vertellen veel over waar de persoon zich bevindt in zijn proces en om welke hulp gevraagd wordt.
Door middel van een vragenlijst, gezichtsanalyse ( de huid vertoont soms kleurverschillen en rimpels) en gebruik van de biotensor ( energetisch meetinstrument) en gesprek kan ik kijken welke celzouten jouw kunnen ondersteunen bij jouw hulpvraag.

Bronvermelding: www.celzouten.nl