CACAO CEREMONIE


Tijdens verschillende workshops kan ik ook een cacaoceremonie aanbieden om het hart te openen en de intuïtie te versterken.

De ceremonies kunnen allerlei verschillende elementen bevatten zoals meditaties, ademhalingsoefeningen, muziek, dans of andere creatieve expressie.

Dit kan de helende en transformerende kracht van de cacao versterken. 

Het is een hart openende reis van aarden, eenheid, creativiteit en liefde. Het werkt helend, kan blokkades opheffen en brengt je in verbinding met je hoogste zelf. Je eigen kracht en waarheid.

Een ruimte om in meditatie te gaan, je geest tot rust te brengen, thuiskomen in jezelf en jouw moment om alles los te laten.

Het kan het gevoel van rust, helderheid en bewustzijn bevorderen.

Deze cacaoceremonies zijn overgewaaid vanuit traditionele culturen uit Midden- en Zuid Amerika zoals de Maya cultuur. Ook de Azteken in Mexico organiseerden dit soort bijeenkomsten.GEZONHEIDSVOORDELEN


Rauwe cacao wordt al eeuwenlang gebruikt om het mentale, fysieke en spirituele lichaam te genezen. Het is gezond en onbewerkt.

Het is een natuurlijk en oeroud plantengeneesmiddel, met een hoge concentratie aan vitamines, mineralen en is een krachtige antioxidant. Cacao verhoogt ook de bloedstroom naar de hersenen en stimuleert de afgifte van de feelgood endorfines.

Het verbetert het immuunsysteem.


BIOLOGISCHE RAUWE CACAO


Tegenwoordig is het echt een superfood. Daarom vind ik het wel belangrijk om goed te kijken waar de cacao vandaan komt. Er gaat namelijk heel veel werk in zitten en klimaatverandering speelt ook een rol. Wees dus ook een beetje zuinig op de cacao, drink het met aandacht enneem de tijd om met haar te binden. 

Respect voor Pachamama!

De rauwe cacao die ik gebruik komt van de biologische boerderijen uit Peru, waar zij volgens eeuwen oude tradities leven en door het telen van de cacao voor onze Moeder zorgen. Door deze cacao te kopen help ik meteen de kleine boeren in Peru een bestaan op te bouwen voor hun families en gezinnen. Door hun werk kunnen ze hun oude tradities voortzetten en het regenwoud beschermen.

Je voelt de liefdevolle spirit van mama Cacao (Moeder Aarde). De wortels van alle bomen over de gehele planeet werken als een netwerk. Het zijn de aderen van onze mama aarde.

Aan de ceremoniële cacao zijn ook specerijen en kruiden toegevoegd. Alles afgewogen, samengesteld, energie werk verricht die helpen om in je hart te zakken en genezing op gang komt waar nodig is.