Qigong is een mooie aanvulling op al mijn behandelingen in mijn praktijk.

Vanuit de oosterse geneeswijze en mijn manier van werken is dit een mooie manier meer mensen kennis te laten maken met de kracht van Qigong. Hoe sterker mijn Chi, hoe effectiever mijn behandeling is.

Door Qigong te leren aan mijn cliënt, wordt ook de Chi van mijn cliënt sterker en de behandeling effectiever.

Het kenmerkt zich door eenvoud en bijzonder goede effecten op de gezondheid en de emotionele stabiliteit.

Op dit moment ben ik met de verdiepingscursus van mijn Qigong opleiding bezig. Het eerste certificaat is binnen en ik ben nog enthousiaster geworden.


Tijdens workshops of soundhealingsessies geef ik oefeningen om meridianen te laten stromen. Een soort meditatie in beweging. Helend energiewerk met zachte strekkingen en vloeiende bewegingen. Aandacht voor een diepe, voedende ademhaling. Rustgevende meditaties. Zelfmassage. Acupressuurpunten om het immuunsysteem een boost te geven. 


Door het beoefenen van Qigong krijg je meer balans en gezondheid in het dagelijkse leven. Het is zeer effectief om lichaam en geest sterker te maken. De bewegingen van Qigong masseren en stimuleren de organen, openen de energiebanen (meridianen) en ontgiften het lichaam. Het helpt de transformatie te maken van denken naar aandacht in het Hier en Nu. Daar is je kracht!WAT IS QIGONG?

Qigong is een oude Chinese bewegingsleer waarbij in vloeiende beweging de lichaamsenergie die geblokkeerd is, vrijgemaakt wordt. Door de oefeningen worden meridianen geopend. Dit zijn energiebanen in je lichaam waar ook acupuncturisten mee werken.

Qigong versterkt de organen, gewrichten en rug, verbetert de lymfestroom, ontgift het lichaam en verhoogt meetbaar de hartcoherentie. Dit alles heeft een verjongend effect op het lichaam.


Door je aandacht te richten op het lichaam en op de bewegingen wordt de maalstroom van je gedachten minder en ervaar je al snel meer helderheid en rust. Je vermogen om te focussen neemt toe, waardoor je beter wordt in wat je doet.

Ook in het dagelijkse leven zul je ervaren dat beperkende gedachten minder worden en dat je vrijer en met meer energie in het leven komt te staan.

In het begin voer je de oefeningen vooral uit op spierkracht. Maar als je Qigong langer beoefent, ervaar je dat je de oefeningen doet vanuit innerlijke kracht.


WAARVOOR IS QIGONG?


- Versterkt het immuunsysteem

- Ontspant het lichaam

- Vermeerdert de energie

- Geeft innerlijke rust

- Stimuleert de hersenen

- Versterkt de kracht van de spieren

- Brengt de lymfestroom op gang

- Verwijdert afvalstoffen uit het lichaam

- Werkt aardend

- Brengt lichaam en geest in balans