KLANKSCHAAL MASSAGE/ KLANKHEALING

De helende werking van klank is een zeer oud gegeven. Zoek je intense rust en diepe ontspanning?
De mooie klanken van de klankschalen, koshi's, energy chimes, rainsticks en gong gecombineerd met de trillingen van deze bijzondere instrumenten begeleiden je naar je innerlijke rustcentrum en werkt in op 4 niveau's:

  • Lichamelijk
  • Emotioneel
  • Mentaal
  • Spiritueel

De gong en klankschalen brengen een positieve
verandering in jezelf en werken in jezelf en werken in op je lichaam, je gevoelens, emoties en herinneringen. Het werkt diep op je onderbewustzijn en zorgt dat oude patronen worden doorbroken.

Geluid is klank en klank is trilling. Het geluid kunnen wij horen maar de trilling kunnen wij voelen. Geluid heeft een bepaalde uitwerking op ons lichaam; het bezorgt je kippenvel of juist een prettig gevoel. Daarnaast kunnen bepaalde klanken en geluiden gevoelens, beelden en herinneringen oproepen. Hierdoor kunnen deze gevoelens loskomen.

Ons lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water. Hierdoor worden trillingen op een mooie manier door ons lichaam geleid en krijg je als het ware een innerlijke massage.
Zie het als een steentje dat in het water cirkels creëert, zo zet de klank van de schaal je in beweging.
Door de mooie klanken houdt je even op met "denken" en kun je loslaten wat je bezig houdt. Je keert naar binnen, naar de diepere jij. Wat doen de trillingen met je, wat resoneert er en wat niet? Wat kun je loslaten?
Er ontstaat rust en je hersenen komen in een alfastaat zoals ook gebruikelijk is bij meditatie. Dit schept helderheid en ruimte in je hoofd. Echt even een moment voor jezelf.

HOE WERKT HET

Alles om ons heen vibreert en is in beweging, omdat alles energie is. Alles heeft een uniek trillingspatroon. Een gezond lichaam heeft een eigen trilling, is goed afgestemd en trilt zuiver in zijn eigen frequentie. Wanneer je niet lekker in je vel zit, gestrest bent of lichamelijke klachten hebt, is deze trilling verstoord. Hierin helpen de trillingen van de klankschalen en gong. Op plaatsen waar een blokkade of ziek orgaan zit, is de trillingsfrequentie lager. Door de klanktrillingen krijgen alle lichaamscellen een subtiele massage. Eerst zal het lichaam mee trillen met de instrumenten en vervolgens zal het weer overgaan in zijn lichaamseigen trillingsfrequentie. In diepe ontspanning wordt jouw zelfhelende vermogen geactiveerd en kan het lichamelijke en geestelijke evenwicht zich herstellen. Zo kom je weer op kracht en vaak tot belangrijke inzichten. De harmoniserende klank van een klankschaal werkt niet alleen in op het lichaam, maar ook op het energetische systeem. Daardoor komen gevoelens los en kun je, als je dat wilt jezelf ontladen. 
Een innerlijke massage, de energie gaat stromen en lichaam en geest komen in balans.


DE MASSAGE

De Klankschaalmassage kan over de kleding heen gegeven worden. Uiteraard lig je heerlijk ontspannen op de zachte massagetafel. Er wordt met de schalen langs het lichaam gewerkt en op verschillende chakrapunten gezet, bijvoorbeeld op de onderrug of tussen de schouderbladen. Maar ook gebruik ik de stemvork, oceandrum, rainstick, koshi's, energy chimes, sjamanendrum en meer natuurgeluiden voor een diepe ontspanning. 
Daarnaast maak ik ook gebruik van aromatherapie tijdens de behandeling.

Er kan ook een combinatie van klankschalen en massage met olie gegeven worden.
Ik begin de massage met klankschalen om zo in een diepe ontspanning te komen. Zeker als je erg druk in je hoofd bent en moeite hebt om te ontspannen is dit een prettige manier om "weg te zakken".
Daarna worden achterzijde en voorzijde van het lichaam met olie gemasseerd. Daar waar blokkades of pijnpunten zitten kan ik de schaal extra gebruiken om dieper in te werken. Ik sluit de behandeling weer af met de klankschalen.
De één waant zich in Tibet, de ander ziet prachtige kleuren.....Voel en ervaar de klank-trilling en laat deze bij je binnen komen. Een echte droomreis.

60  minuten  €60,00
75 minuten   €72,50
90  minuten  €85,00

Hoewel het gebruik van klankschalen over het algemeen niet schadelijk kunnen zijn is het in sommige gevallen nodig om voorzichtig te zijn bij de behandeling. Dit is het geval bij trombose,een pacemaker, epilepsie en psychoses.
Bij zwangerschap zal er een aangepaste behandeling worden gegeven. 
Neem bij twijfel contact op en meld dit altijd.